«Βροχή» τα πρόστιμα σε καταστηματάρχες και θαμώνες για παραβίαση των μέτρων

«Βροχή» τα πρόστιμα σε καταστηματάρχες και θαμώνες για παραβίαση των μέτρων


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς εξετάζεται κατά πόσο εφαρμόζονται τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν χθες, 26.521 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· 543 για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και για περιορισμό κίνησης

· 3παραβάσεις για λειτουργία μπαρ πέραν της 24.00 ώρας, στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι και στο Νέο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα στο κατάστημα στην Αθήνα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ στους 146 θαμώνες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο κατάστημα στο Περιστέρι κατά τον πρώτο έλεγχο στις 00.05 ώρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, και σε έλεγχο που επακολούθησε την 01.40 ώρα βρέθηκε πάλι ανοικτό και επιβλήθηκε νέο διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 20)ημέρες, ενώ στους 108 θαμώνες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. Συνελήφθησαν 2 άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο κατάστημα στο Νέο Ψυχικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν από τις αρχές άλλα 4 καταστήματα καφέ – μπαρ στον Πειραιά να λειτουργούν πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ συνελήφθηκαν και οι προσωρινά υπεύθυνοι.

Source link

Show Buttons
Hide Buttons