Το «χωριό των καλλιτεχνών» σε απόσταση μισής ώρας από τη Λάρισα – Newsbeast

Το «χωριό των καλλιτεχνών» σε απόσταση μισής ώρας από τη Λάρισα – Newsbeast


Ένα χωριό έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες της Λάρισας, σε απόσταση περίπου μισής ώρα οδικώς από την πόλη της Θεσσαλίας. Σε υψόμετρο 300 μέτρων, το Μεταξοχώρι αποτελεί την ήρεμη δύναμη του Κισσάβου, αγαπημένη επιλογή εκείνων που αγαπούν ιδιαιτέρως την ηρεμία που τους προσφέρει η φύση.

Διατηρώντας χαμηλούς τόνους, προσφέρει αυθεντικές στιγμές στους επισκέπτες του, δίνοντας τους την εντύπωση ότι εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει.

Η σημερινή του ονομασία –παλαιότερα λεγόταν Ρέτσιανη ή Μελίσσι- προέρχεται από την σχέση του παραδοσιακού οικισμού με την παραγωγή μεταξιού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και «χωριό των καλλιτεχνών», καθώς εδώ διατηρούν τις εξοχικές τους κατοικίες αρκετοί, επιτυχημένοι καλλιτέχνες, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι ποιητές, οι συγγραφείς και οι άνθρωποι των γραμμάτων που βρήκαν σε αυτό το μέρος το καταφύγιο τους.

Διατηρητέα αρχοντόσπιτα που μαρτυρούν τα μεγαλεία που έζησε το χωριό κατά την εποχή της ακμής του χάρη στην εκτροφή μεταξοσκώληκα, λιθόστρωτα σοκάκια, εικόνες χαλάρωσης στην πλατεία με τον χαρακτηριστικό πλάτανο, ανανεωτικές πεζοπορίες και βόλτες στη φύση, γνωριμία με τοπικές γεύσεις και ανόθευτη σπιτική φιλοξενία στα όσα διακρίνουν όσοι επισκέπτονται ξανά και ξανά το χωριό.

Το «χωριό των καλλιτεχνών» σε απόσταση μισής ώρας από τη Λάρισα – Newsbeast

Σε κοντινή απόσταση από το Μεταξοχώρι συναντάται και το χωριό της Αγιάς, με πολλά και αξιόλογα βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία, όπως άλλωστε και όλη η περιοχή.

Source link

Show Buttons
Hide Buttons