Τα Boeing 737 MAX βγαίνουν ξανά στους αιθέρες – Newsbeast

Τα Boeing 737 MAX βγαίνουν ξανά στους αιθέρες – NewsbeastΣχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκαν στο έδαφος, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επέτρεψαν σήμερα (18/11) στα Boeing 737 MAX να πετάξουν και πάλι. Υπενθυμίζεται ότι, προηγήθηκαν δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών.

Η Boeing χαρακτήρισε την απόφαση των αμερικανικών Αρχών «σημαντικό σταθμό» και διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να εργασθεί με τις Ρυθμιστικές Αρχές σε όλον τον κόσμο για να επιστρέψει σύντομα στους παγκόσμιους αιθέρες το αεροπλάνο αυτό, που αποτελούσε προηγουμένως την «ατμομηχανή» των πωλήσεων της Boeing.

Οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας άλλων χωρών έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν οι ίδιες στη δική τους πιστοποίηση του αεροπλάνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, η Oμοσπονδιακή Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διευκρινίζει στη σημερινή ανακοίνωσή της πως θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει την απαραίτητη εκπαίδευση για τους πιλότους, πριν αρχίσουν οι πτήσεις του Boeing 737 MAX στις ΗΠΑ. Η εταιρεία American Airlines έχει ωστόσο προβλέψει ήδη την πραγματοποίηση μιας πτήσης στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Show Buttons
Hide Buttons