Πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις – Newsbeast

Πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις – Newsbeast


Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της κράτησης του 14χρονου μαθητή, ο οποίος αφέθηκε σήμερα (19/10) ελεύθερος από τον αρμόδιο ανακριτή, έπειτα από τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε αυτήν -μεταξύ άλλων- τονίζεται ότι «δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του», ενώ «πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις».

Να σημειωθεί ότι ο ανήλικος μαθητής κρατήθηκε επί μέρες στα κρατητήρια ενώ όπως ο ίδιος κατήγγειλε κοιμόταν στο πάτωμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής

«Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειάς του, η ΓΑΔΑ δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της ανακρίτριας, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

– Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος, όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

– Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.

– Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

  • Την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
  • Την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
  • Την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του».

Source link

Show Buttons
Hide Buttons