ΟΗΕ και Βρετανία συνδιοργανώνουν σύνοδο κορυφής για το κλίμα – Newsbeast

ΟΗΕ και Βρετανία συνδιοργανώνουν σύνοδο κορυφής για το κλίμα – Newsbeast


Τη συνδιοργάνωση Συνόδου Κορυφής για το κλίμα στις 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα της πέμπτης επετείου από τη σύναψη της Συμφωνίας του Παρισιού, ανακοίνωσαν ο ΟΗΕ και η βρετανική κυβέρνηση.

Τη σύνοδο θα συνδιοργανώσουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και σε αυτή θα συμμετάσχουν «οι πιο φιλόδοξοι παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα κλίματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν για το θέμα σήμερα στη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης, στην οποία ο Τζόνσον αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία «να αδράξουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε» έναν καλύτερο κόσμο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Βρετανία θα δώσει το παράδειγμα θέτοντας το περιβάλλον ψηλά στη διεθνή ατζέντα και εκμεταλλευόμενη την εκδήλωση αυτή για μια παγκόσμια, πράσινη, βιομηχανική επανάσταση» θα προσθέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα κληθούν να παρουσιάσουν επικαιροποιημένα σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος. Η μεγάλη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, η COP 26, θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021, μετά την αναβολή της φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού κάθε χώρα έθεσε τους δικούς της στόχους για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει, όμως αυτοί οι στόχοι κρίνονται πλέον ανεπαρκείς για να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου η υπερθέρμανση του πλανήτη και πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

«Βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής έκτακτης ανάγκης και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» τόνισε ο Γκουτέρες. «Η απάντηση σε αυτή την υπαρξιακή κρίση είναι η άμεση, αποφασιστική και πιο σημαντική δράση και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών«.

Source link

Show Buttons
Hide Buttons