Ο κυκλώνας Γιώτα ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 – Newsbeast

Ο κυκλώνας Γιώτα ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 – NewsbeastΕνισχύθηκε η επικινδυνότητα του κυκλώνα Γιώτα που κατευθύνεται στην Κεντρική Αμερική. Πλέον έχει φτάσει στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σάφιρ- Σίμσον. Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους στις χώρες που είχαν ήδη πληγεί από την τροπική καταιγίδα Ήτα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) σήμερα.

Ο κυκλώνας αναμένεται να συνοδεύεται «ενδεχομένως από καταστροφικούς ανέμους, απειλητικές για τη ζωή καταιγίδες και ακραίες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Αμερική», προειδοποίησε το NHC, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γιώτα αναμένεται να πλήξει σήμερα το βράδυ τη βορειοανατολική Νικαράγουα και την ανατολική Ονδούρα.

Ο κυκλώνας βρίσκεται ανατολικά- βορειοανατολικά του Ίσλα ντε Προβιδένσια της Κολομβίας, συνοδευόμενος με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ θα βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική ως την Παρασκευή.

Ο Γιώτα αναμένεται να ακολουθήσει τη διαδρομή της τροπικής καταιγίδας Ήτα, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων, αλλά και πλημμύρες και κατολισθήσεις που επηρέασαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Show Buttons
Hide Buttons