Ο καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – Newsbeast

Ο καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – Newsbeast


Ένας από τους πιο θεαματικούς και εντυπωσιακούς καταρράκτες του κόσμου βρίσκεται στην Ισλανδία και προκαλεί δέος σε όποιον τον βλέπει από κοντά.

Ο καταρράκτης Godafoss στην ορεινή περιοχή Sprengisandur προσφέρει ένα εκπληκτικό φυσικό θέαμα. Τα παγωμένα νερά του ποταμού Skjálfandafljót πέφτουν από 12 μέτρα ύψος και έχουν 30 μέτρα πλάτος.

Αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ισλανδίας που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει.

Η ιστορία του μάλιστα συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών. Η Ισλανδία ήταν μία από τις τελευταίες χώρες του Βορρά που εκχριστιανίστηκε περίπου το 999-1.000 μ.Χ.

Όταν συνέβη αυτό, ένας ιερέας προέτρεψε τους πιστούς να καταστρέψουν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του παρελθόντος, ρίχνοντάς τα στα ορμητικά νερά του καταρράκτη.

Για το λόγο αυτό ονομάστηκε συμβολικά «Godafoss», δηλαδή «καταρράκτης των θεών», σηματοδοτώντας το τέλος της ειδωλολατρίας.

Μάλιστα ένα παράθυρο στον Καθεδρικό Ναό του Akureyri δείχνει αυτή την ιστορία.

Ο καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – NewsbeastΟ καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – NewsbeastΟ καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – NewsbeastΟ καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – NewsbeastΟ καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – NewsbeastΟ καταρράκτης των θεών στην Ισλανδία – Newsbeast

Source link

Show Buttons
Hide Buttons