Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αναμένει γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα – Newsbeast

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αναμένει γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα – NewsbeastΑκόμα και μετά την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, η καθηγήτρια Γενικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν Έβα Χούμερς, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), δεν αναμένει γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

«Η κατάσταση θα μπορούσε να χαλαρώσει λίγο το καλοκαίρι του 2021, αλλά τι θα συμβεί τον επόμενο χειμώνα και πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τότε πρέπει να περιμένουμε (για να δούμε). Το να σκεφτόμαστε ότι τα Χριστούγεννα του επόμενου χρόνου όλα θα είναι τα ίδια όπως ήταν παλιά, το θεωρώ πολύ αισιόδοξο», δήλωσε η Χούμερς στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

«Είναι πολύ παρακινδυνευμένο να εγκαταλειφθούν οι κανόνες υγιεινής και τήρησης της απόστασης μετά τους πρώτους εμβολιασμούς το 2021. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα εμβόλια, τα οποία πρόκειται να εγκριθούν, προστατεύουν επίσης και από τη μετάδοση του κορονοϊού σε άλλα άτομα. Πρέπει να ειπωθεί ανοιχτά ότι αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη», συμπλήρωσε στο RND.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Show Buttons
Hide Buttons