Η εξωτική παραλία στο μικρό νησάκι των Σποράδων – Newsbeast

Η εξωτική παραλία στο μικρό νησάκι των Σποράδων – Newsbeast


Μια μακριά ελλειπτική καμπύλη ξηράς «εισβάλλει» μέσα στη  θάλασσα, μεταξύ της Αλοννήσου και της μικρής νήσου Περιστέρα στις Σποράδες, δημιουργώντας μια εξωτική εικόνα που εντυπωσιάζει του πάντες, ειδικά αν την παρατηρούν από ψηλά.

Ο λόγος για την παραλία του Αγίου Δημητρίου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα, μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένες ακτές του νησιού.

Σήμα κατατεθέν της Αλοννήσου, η διάσημη, πλέον, παραλία του νησιού ξεχωρίζει για τα πάλλευκα βότσαλα και το ψιλό πετραδάκι που «σβήνουν» σιγά σιγά όσο προχωράει κανείς προς τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου που βαθαίνουν απότομα.

Από την δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με σύγχρονες ανέσεις για τους λουόμενους όπως beach bars με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο, ενώ η γύρω περιοχή διαθέτει ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στην ακτή.

Η εξωτική παραλία στο μικρό νησάκι των Σποράδων – Newsbeast

Το όνομά της το πήρε από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που λειτουργούσε κάποτε εδώ, το οποίο καταστράφηκε από τους πειρατές. Μέρος των υπολειμμάτων του, μάλιστα, μπορεί να παρατηρήσει ο επισκέπτης από την πάνω πλευρά της παραλίας, προς τον κεντρικό δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω ακριβώς από την παραλία υπάρχει μια μικρή λίμνη, η οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα γεμίζει νερό και λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός ξεκούρασης για τα αποδημητικά πουλιά.

Source link

Show Buttons
Hide Buttons