Αίτημα για μερική αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων λόγω κορονοϊού

Αίτημα για μερική αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων λόγω κορονοϊούΤη μερική αναστολή λειτουργίας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ενόψει της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ζητούν με αίτημά τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι Διοικητικοί Δικαστές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών «ζητά από την κυβέρνηση, με ευθύνη ιδίως των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, να αποφασιστεί ότι για όσο χρόνο θα διαρκεί η νέα έξαρση της πανδημίας COVID-19, οι υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια θα εκδικάζονται μόνον εφόσον θα υποβάλλονται από όλους τους διαδίκους δηλώσεις κατ’ άρθρα 133 παρ. 2 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 (διαφορετικά οι υποθέσεις θα αναβάλλονται αυτεπαγγέλτως).

Να οριστούν ρητές περιπτώσεις για τις οποίες θα δικαιολογείται εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα (εκδίκαση ιδίως προσωρινών διαταγών και αντιρρήσεων κατά της κράτησης υπηκόων τρίτων χωρών).»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Show Buttons
Hide Buttons