Δέκα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος Μαρτίνη – Newsbeast

Δέκα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος Μαρτίνη – Newsbeast


Σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» και πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, καθώς και τη σύζυγό του για υπόθεση που συνδέεται με «μίζα»που φέρεται να έλαβαν από το 1998 έως το 2003.

Η υπόθεση αφορά την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων, ενώ τους  αναγνώρισε -κατά πλειοψηφία- το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, απορρίπτοντας αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Στο ζεύγος Μαρτινη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Ο κ. Μαρτίνης, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, τόνισε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την προηγούμενη καταδίκη του, σε κάθειρξη επτά ετών, για την υπόθεση των νοσηλειών στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς, «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανε σε χιλιάδες ασθενείς, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσηλεία τους», ενώ υπογράμμισε πως «η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Source link

Show Buttons
Hide Buttons