Δέκα χώρες θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – Newsbeast

Δέκα χώρες θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – Newsbeast


Περίπου δέκα χώρες θα εγκρίνουν το εμβόλιο Sputnik-V έως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Νμτίτριεφ, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες το ενέκριναν δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέι», το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αιτήσεις για την απόκτηση 1,2 δισεκατομμυρίων δόσεων του Sputnik-V έχουν υποβάλει περισσότερες από 50 χώρες.

Παράλληλα, η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy’s Laboratories παρουσίασε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίουστην αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της χώρας (Data and Safety Monitoring Board), αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Στο ίδιο κείμενο που αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή, αφότου μελέτησε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών απεφάνθη ότι το ρωσικό εμβόλιο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας της Ινδίας και συνέστησε την συνέχιση των κλινικών δοκιμών χωρίς περαιτέρω αλλαγές.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών εστάλησαν στον γενικό ελεγκτή φαρμακευτικών σκευασμάτων της Ινδίας για να εγκρίνει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών στην Ινδία έδειξαν υψηλό βαθμό ασφαλείας (του εμβολίου). Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθησή μας για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι «αυτές οι κλινικές δοκιμές θα αποτελέσουν την γέφυρα για την ευρείας κλίμακας τρίτη φάση στην οποία θα συμμετάσχουν 31.000 εθελοντές».

Source link

Show Buttons
Hide Buttons