Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Newsbeast

Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Newsbeast


Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συλλαμβάνοντας μέλη συμμορίας – διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 60 ετών και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 35 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σημαντικό στέλεχος του εν λόγω κυκλώματος, αποτελούσε ο 52χρονος, με ρόλο την οργάνωση της εισαγωγής ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από έτερη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της συμμορίας είχαν ως ρόλο την παραλαβή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ποσοτήτων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες (10-10-2020), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις περιοχές της Τούμπας και της Σταυρούπολης τα παραπάνω μέλη της συμμορίας.

Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Newsbeast

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 129 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (139) κιλών και 258 γραμμαρίων, που βρίσκονταν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους,

• 5 δέματα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους (510) γραμμαρίων,

• 1 πλαστικό μπουκάλι που περιείχε χασισέλαιο μικτού βάρους (352) γραμμαρίων.

• 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, από έτερα οχήματα και οικίες, καθώς επίσης και από την κατοχή μελών της συμμορίας κατασχέθηκαν:

• Το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.185 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

• 88 φυσίγγια,

• 1 όπλο τύπου flobert,

• 9 κινητά τηλέφωνα και 6 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους,

• Σύστημα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (υδροπονικής μεθόδου) με σκοπό τη συγκομιδή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης για περαιτέρω διακίνηση,

• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• 6 οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ως μέσα διευκόλυνσης του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χειροπέδες σε μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Newsbeast

Source link

Show Buttons
Hide Buttons