Αθώος ο ταξιτζής για τη νεκρή 16χρονη μετά από επίσκεψη στον οδοντίατρο – Newsbeast

Αθώος ο ταξιτζής για τη νεκρή 16χρονη μετά από επίσκεψη στον οδοντίατρο – Newsbeast


Έπεσε χθες η αυλαία στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 16χρονης σε νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα το 2014 .

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι τον Νοέμβριο του 2014 είχε μεταβεί από τα Γιάννενα, όπου διέμενε με τη μητέρα της, στους Αγίους Σαράντα, για να επισκεφθεί οδοντίατρο. Κατά την επιστροφή της όμως από την Αλβανία αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί του κατηγορουμένου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο οδηγός του ταξί που είχε μεταφέρει τη 16χρονη στη γείτονα χώρα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως.

Κατά τη χθεσινή πολύωρη ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας και απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, με τον Εισαγγελέα της Έδρας να σημειώνει πως δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση, προτείνοντας την αθώωση του κατηγορουμένου.

Στις 5 το απόγευμα η διαδικασία διεκόπη και λίγο πριν τις 7 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας ανακοίνωσε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση είτε όχι ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη και κρίθηκε ομόφωνα από την Έδρα αθώος .

Κατά την απολογία του περιέγραψε στους δικαστές τι είχε συμβεί μέσα στο αυτοκίνητό του .

«Με το ΙΧΕ αυτοκίνητό μου ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Η Κωνσταντίνα καθόταν στο πίσω κάθισμα, ήταν ευδιάθετη και άκουγε μουσική. Ξαφνικά είδα να της πέφτουν τα ακουστικά και να λιποθυμά. Αμέσως σταμάτησα, κατέβηκα και της έριξα νερό προσπαθώντας να τη συνεφέρω, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνω. Την μετέφερα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα στις 2.30 και στη συνέχεια κάλεσα την Αστυνομία και ενημέρωσα τη μητέρα της» είπε σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια της 16χρονης, ισχυρίστηκε ότι απλά γνώριζε τη μητέρα της, γνώριζε ότι ήταν χωρισμένοι οι γονείς του κοριτσιού και η σχέση του ήταν ακριβώς όμοια με τη σχέση που διατηρούσε με όλους τους πελάτες του, τους οποίους εξυπηρετούσε με το ταξί του για τις μετακινήσεις τους .

Δήλωσε άγνοια για το ποιος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, αφού, όπως σημείωσε κατά την απολογία του, όταν πήγε το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ενημέρωσε την Αστυνομία και τη μητέρα της εκείνος έφυγε για να πάει στο αστυνομικό τμήμα και έτσι δεν είδε ποιοι συγγενείς έφτασαν πρώτοι στο νοσοκομείο .

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πήγε την 16χρονη για έκτρωση και δήλωσε άγνοια για τους λόγους όλων όσων ισχυρίζεται ο πατέρας της . «Η Κωνσταντίνα έτυχε να καταρρεύσει στα δικά μου χέρια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός» είπε χαρακτηριστικά .

Αναστάτωση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορουμένου ο πατέρας της 16χρονης ξέσπασε φωνάζοντας: «Φονιά, πες την αλήθεια τι έκανες στο κορίτσι μου, 5 χρόνια βασανίζεις την ψυχή της δεν λες την αλήθεια», με τους δικαστές να δίνουν εντολή για την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

Source link

Show Buttons
Hide Buttons